fbpx

Gyógyító mosoly

A Mosoly Alapítvány hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk.

A játék, mese, művészet a gyermekek természetes nyelve. Ilyen módon, a mese- és művészetterápia eszközeivel  a gyerekek számára nehéz, feszültséget keltő lelki tartalmak megközelíthetővé és feldolgozhatóvá válnak.

A Mosoly-terápiák célja, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására, lélekben megerősödve, feszültségmentesen vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának.

Az élet tele van meglepetésekkel és kihívásokkal. Egy mosoly, egy jóízű nevetés ingyenes terápiás eszköz, amely segít egy boldog és pozitív családi környezet kialakításában, sőt akár a hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek gyógyulásában is.

Hogyan mosolyogjunk többet?

  • Mosolyogj akkor is, ha nincs okod rá. Az agyunk nem ismeri fel a különbséget hamis és valódi mosoly között, ezért minél többet mosolyogsz akár magadban, annál nagyobb valószínűséggel derülsz jó kedve, és fogsz spontán módon is mosolyogni, nevetni.
  • Nézz vicces filmeket, előadásokat. Ez egy kiváló módja annak, hogy minél több humort engedjünk az életünkbe. Kerüljük a negatív híreket, tv-programokat.
  • Tölts minél több időt a barátaid társaságában. A boldog, szórakoztató, optimista emberek „fertőzőek”, átragad róluk a sok vidámság, ráadásul tudat alatt is utánozni fogjuk viselkedésmintáikat.
  • Vedd körbe magad gyerekekkel.Mint már említettük, minden ember jókedvűen születik, egy kisgyerek naponta akár 400-szor is felnevet. Ha a jókedv tényleg ragadós, lehetetlen rosszkedvűnek lenni a gyerekek társaságában!

Készítsük el együtt Magyarország első mosolyvideóját